Algemene voorwaarden

 

Wij heten u van harte welkom bij Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven in Partij en verzoeken u zich op de hoogte te stellen van deze algemene voorwaarden.

Met het aangaan van een gemaakte reservering worden deze algemene voorwaarden van kracht.

Hoofdgast
De persoon die bij Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven heeft gereserveerd middels een contactformulier, e-mail of via telefonisch contact.

De hoofdgast dient 18 jaar of ouder te zijn en is verantwoordelijk voor zijn of haar mede gasten en dient een vaste woon – of verblijfplaats te hebben.

Beheerder
De persoon die als eigenaar van Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven of namens de eigenaar van B&B Het Gelders Buitenleven de Bed & Breakfast beheert.

Derden
Iedere andere rechtspersoon die geen gast, beheerder of eigenaar is.

Contact en reserveringen
Via onze website geldersbuitenleven.nl , door een e-mail te sturen naar: [email protected] of door te bellen met telefoonnummer: +31 (0)6 37350444. Of via diverse boekingssites, zoals booking.com of natuurhuisje.nl

Annulering
Het herroepen of ontbinden van de definitieve reservering binnen de daarvoor geldende termijn.

U dient zelf zorg te dragen voor een annulerings- en/of reisverzekering.

Verblijf
De gehele periode gelegen tussen inchecken en uitchecken.

Contactgegevens

Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven
Anita en Theo Croonen
Ijkelaarstraat 4
6611KN Overasselt
tel.: 0637350444
Website: https://www.geldersbuitenleven.nl
E-mail : [email protected]

Algemeen

1.1
Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven is beschreven op de website, en op sociale media.

Deze websites zijn met de grootste zorg samengesteld maar er kunnen verschillen zijn tussen de op de website gepresenteerde tekst en/of foto’s en de actuele situatie bij Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven ten tijde van het bezoek door onze gasten.

Er kunnen door de gasten geen rechten worden ontleend aan dergelijke verschillen.

1.2
Alle kamers zijn geschikt voor twee personen. Een extra bed is eventueel bij te boeken. De matras van het bed is echter niet dezelfde kwaliteit als de matrassen van onze vaste bedden.

Een maximum van twee honden kunt u meenemen in de kamers ‘Zwaluw’, ‘Vlinder’ en ‘Libelle’, dit uit oogpunt van hygiëne. De kamer ‘Duif’ is vrij van honden voor mensen met een eventuele allergie.

1.3
Op de dag van aankomst is uw kamer vanaf 15:00 uur voor u beschikbaar en kunt u tot 20:30 uur bij ons terecht. Afwijkende incheck- en uitchecktijden zijn alleen mogelijk indien de bezetting dit toelaat en in overleg vooraf met de beheerder. Op basis van beschikbaarheid kan er tegen een additionele betaling van €20 vanaf 13:00 worden ingechecked. 

We zouden het fijn vinden als u uw verwachte aankomsttijd aan ons door zou kunnen geven op de dag van inchecken. Indien u niet op de aangegeven tijd aanwezig kunt zijn, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk aan ons kenbaar maken. De kans is aanwezig dat wij even niet aanwezig zijn wanneer de tijd bij ons onbekend is. Contact kunt u dan op nemen via ons telefoonnummer

Uitchecken is mogelijk de dag van vertrek tussen 07:00 en 09:30. Afwijkende tijden in overleg.

1.4
Het ontbijt wordt geserveerd tussen 08.00 uur en 10.00 uur in de ’woonkamer’. Wilt u uw ontbijt op de kamer, dan kunt u dit aangeven op de ontbijtlijst. De mand wordt dan voor uw kamer geplaatst. Bij mooi weer is er de gelegenheid om buiten op het terras te ontbijten.
Afwijkende tijden voor het ontbijt zijn alleen in overleg met ons bespreekbaar.

Heeft u speciale wensen voor het ontbijt, glutenvrij, zoutarm, vegetarisch etcetera, wilt u dit dan aangeven als u de reservering bij ons maakt. Op deze manier kunnen wij rekening houden met de boodschappen.

1.5
Alle kamers bij B&B Het Gelders Buitenleven beschikken over een eigen badkamer met douche, vaste wastafel met warm & koud stromend water, toilet en zijn inclusief gebruik van linnengoed en handdoeken.

Ook bevatten alle kamers een koffie en thee hoek op de kamer.

Kamer “de Zwaluw” bevat ook een bubbelbad en een sauna op de kamer, deze zijn niet toegankelijk voor andere gasten.

1.6
De auto kan worden geparkeerd buiten het terrein, parkeren geschiedt geheel op eigen risico.

1.7 Fietsen kunt u stallen in onze fietsenstalling. Het is niet toegestaan fietsen op de kamers of vakantiewoningen te hebben. Indien desondanks er toch een fiets in de kamer/vakantiewoning wordt gestald, wordt er € 45 schoonmaakkosten in rekening gebracht. Het opladen van batterijen kan in overleg met de gastvrouw, i.v.m. brandgevaar is het niet toegestaan fietsbatterijen op de kamer/appartement op te laden. Het is niet toegestaan de B&B te betreden met “fietsschoenen”

1.8
De beheerder stelt u op de hoogte welke ruimtes bij Bed and Breakfast Het Gelders Buitenleven voor u beschikbaar en bruikbaar zijn.

De privéruimtes mogen niet betreden worden door gasten.

Het buitenterrein heeft ook afscheidingen van gemeenschappelijk en privégebruik, het wordt zeer op prijs gesteld de privégedeeltes niet te betreden. U kunt gerust door onze tuin wandelen. Echter de vijver is niet toegankelijk voor honden of gasten.

We verwachten dat onze gasten instructies van de eigenaar of beheerder opvolgen.

De eigenaar of beheerder kan gasten, bij overtreding van deze Algemene Voorwaarden en bij ongepast gedrag, met onmiddellijke ingang de toegang tot Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven ontzeggen en/of weigeren, zonder nadere mededeling en opgaaf van redenen en zonder restitutie van de verblijfskosten.

We verwachten dat gasten van Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven zich houden aan de huisregels en de algemene voorwaarden.

Prijzen

2.1
De prijzen van de B&B kamers zijn via booking.com inzichtelijk. Wanneer u telefonisch of via de site boekt, ontvangt u hier over een korting.

Prijzen voor de B&B kamers zijn voor twee personen per nacht en inclusief uitgebreid ontbijt, gebruik van handdoeken en beddengoed, water en elektriciteit, Wifi, BTW (9%) en de eindschoonmaak.

Afwijkingen in prijzen verlenen wij geen rechten aan, doormiddel van diverse boekingssystemen kunnen hier verschillen in zitten.

2.2
De prijzen zijn exclusief kosten van een annulering- en/of reisverzekering en/of andere kosten.

2.3
Prijzen van B&B Het Gelders Buitenleven zijn steeds vrijblijvend en geschieden onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

2.4
Alle vermeldingen op onze websites worden geacht te goeder trouw te zijn verstrekt en geschieden steeds onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven is niet aan kennelijke fouten op haar websites gebonden.

Reservering en betaling

3.1
Reserveren geschied via de website, boekingsplatformen of per e-mail of via telefoonnummer +31 (0)6 37350444

3.2
Indien u een B&B kamer via de website boekt ontvangt u een bevestiging van uw reserveringsaanvraag. Daarna ontvangt u de factuur voor uw boeking.

Wij versturen u een betaalverzoek op het telefoonnummer wat bij ons bekend is, u kunt het bedrag digitaal overmaken. Het saldo moet binnen 3 dagen na ontvangst van deze factuur worden voldaan. Indien binnen de gestelde termijn geen betaling is ontvangen, zal de reservering worden geannuleerd. U ontvangt hierover van B&B Het Gelders Buitenleven een bevestiging van annulering. Alle prijzen zijn inclusief btw en toeristenbelasting.

Nadat uw betaling is ontvangen is de boeking definitief. U ontvangt een bevestiging per mail of per bericht voor uw reservering.

3.3
Als u via e-mail of telefoon een reserveringsaanvraag indient ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk bericht met daarin de betreffende gegevens en of de gewenste kamer nog voor u beschikbaar is.

U dient deze gegevens te controleren en te bevestigen binnen 12 uur door een e-mail terug te sturen of op andere wijze schriftelijk te bevestigen.

Door de reserveringsaanvraag te bevestigen wordt de boeking pas definitief. Mochten wij na 8 uur geen bevestiging van u terug hebben ontvangen, dan wordt de reserveringsaanvraag alsnog per direct geannuleerd. Dit om teleurstelling voor onze andere gasten te voorkomen.

Nadat de boeking definitief is gemaakt dient u het gehele bedrag binnen 3 dagen vooraf te betalen. Indien de boeking binnen 14 dagen voor aankomst is gedaan, dient het gehele bedrag direct te worden betaald.
Mocht er onverhoopt na de termijn niets zijn ontvangen, dan komt de gemaakte reservering per direct te vervallen. U ontvangt hierover van B&B Het Gelders Buitenleven een bevestiging van annulering.

Annuleringsvoorwaarden

4.1

Wanneer een definitieve reservering voor de Bed & Breakfast is gemaakt en bevestigd, geldt voor annulering van die reservering (telefonisch of via de site, boekingsplatformen zijn uitgesloten) het navolgende:

– Bij annulering meer dan 14 dagen van te voren is annuleren gratis.

– Bij annulering van 14 dagen tot 7 dagen voor de aankomstdatum bedragen de annuleringskosten 50%.

– Bij annulering van 7 dagen of minder voor de aankomstdatum bedragen de annuleringskosten 100%.

Bij annulering worden de kosten van onze betalingsverwerker in mindering gebracht op het betaalde bedrag. Deze kosten zijn afhankelijk van de betaalwijze. Om eventueel in aanmerking te komen voor teruggave van het betaalde bedrag dient u de annulering zo spoedig mogelijk per e-mail of telefonisch aan ons door te geven.

Na overleg zal het afgesproken bedrag zo spoedig mogelijk aan u worden overgemaakt, doch uiterlijk binnen 21 dagen.

Bij voortijdig vertrek vindt geen restitutie plaats, annuleringskosten bent u ook verschuldigd als u niet komt opdagen. (No Show)

4.2

Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven kan de reserveringsovereenkomst slechts opzeggen in de volgende gevallen: in geval van overmacht, natuurramp, buitengewone weersomstandigheden, brand, overlijden van de eigenaren of familie, ziekenhuisopname of onaangekondigde verkoop of in geval van een dubbele boeking (wij maken gebruik van meerdere boekingsplatforms waardoor een dubbele boeking kan voorkomen).

In één van deze gevallen zal de eigenaar de gast zo spoedig mogelijk een alternatief aanbod doen toekomen.

Is dit niet mogelijk of accepteert de gast het aangeboden alternatief niet, dan zal terugstorting van het volledige bedrag plaatsvinden.

Enige andere schade ten gevolge van de opzegging zal niet door de eigenaar worden vergoed.

5. Klachten

5.1
Wij proberen uw verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Ondanks onze goede zorgen, is het toch mogelijk dat u een klacht of opmerking heeft. Om die naar behoren te kunnen oplossen vragen wij u om dit zo spoedig mogelijk aan ons kenbaar te maken ter plekke, via mail of telefonisch contact.

De administratie van de eigenaar is bepalend bij onderling meningsverschil tenzij de gast het tegendeel kan bewijzen.

6. Aansprakelijkheid

6.1
Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven kan niet aansprakelijk worden gehouden voor door de gast of derden ten gevolge van het verblijf in de betreffende kamer geleden schade, de gast vrijwaart Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven tegen aanspraken dienaangaande.

Bed and Breakfast Het Gelders Buitenleven is niet aansprakelijk voor storingen in en om de accommodatie zoals storingen en uitval van stroom, Wifi , watervoorzieningen en technische installaties als ook niet of ontijdig aangekondigde bouw en/of wegwerkzaamheden in de nabijheid van Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven

6.2
Door Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven wordt geen aansprakelijkheid aanvaardt voor verlies, diefstal, schade of ongevallen, veroorzaakt aan personen en/of goederen tijdens of ten gevolge van het verblijf in de betreffende kamer(s) van Bed & Breakfast Het Gelders Buitenleven.

6.3
De hoofdgast genoemd in de reserveringsbevestiging is verantwoordelijk voor een ordelijke gang van zaken in en om de betreffende kamer(s).

Er dient zorgvuldig met de spullen te worden omgegaan, de kamer dient dan ook netjes en fatsoenlijk te worden achtergelaten.

Dit geldt ook voor het gebruik van spullen in de Bed en Breakfast zoals: de koffiehoek, de woonkamer (gemeenschappelijke ruimte) , de binnen- buitenruimte en het buitenterrein van Bed en Breakfast Het Gelders Buitenleven.

Breuk of beschadiging dient dan ook door de gast direct aan de eigenaar te worden gemeld.

Eventuele reparatie- en/of vervangingskosten dienen door de gast onmiddellijk aan de eigenaar op diens eerste verzoek te worden vergoed.

Mocht achteraf na het uitchecken toch blijken dat er spullen kapot zijn achtergelaten en dit is niet aan de eigenaar gemeld, dan volgt alsnog de rekening voor de gemaakte reparatie- en/of vervangingskosten.

7. Veiligheid

7.1
In verband met uw eigen veiligheid en dat van de Bed and Breakfast is het verboden om binnen in de kamers te roken of open vuur te gebruiken.

Indien er in een kamer of woning is gerookt zullen extra schoonmaakkosten in rekening worden gebracht t.b.v. € 95.

Roken is alleen toegestaan in de tuin en buitenruimten rondom de Bed and Breakfast (zie ook onze huisregels).

Het misbruik van brand/blusmiddelen dan wel het onklaar maken van de rookmelder is niet toegestaan.

7.2
Andere voorzieningen op het terrein dienen met zorg en overeenkomstig de bestemming te worden gebruikt door de gasten.

De veiligheid van eventueel een klein kind of hond dient door de ouders of begeleiders gewaarborgd te zijn.

Denk hierbij dan aan de trampoline, schommel, sloten, auto’s, grasmaaier, omliggende autowegen, fietspaden etcetera.

7.3
Het is niet toegestaan de dieren op het erf zonder overleg te voeren, inclusief onze eigen hond Lana.

8. Slotbepaling

8.1
Voor zover in regels van internationaal privaatrecht niet anders bepaald, is op de onderhavige voorwaarden uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Niet Nederlandstalige gasten worden geacht akkoord te zijn met de algemene voorwaarden.

8.2
Alle geschillen voortvloeiende uit de gebruikersovereenkomst of deze voorwaarden zullen in eerste aanleg worden beslecht door de bevoegde rechter in Nederland, voor zover de regels van internationaal privaatrecht niet anders bepalen.

8.3
Geen van de partijen kan haar rechten en verplichtingen aan derden overdragen voor zover in de onderhavige voorwaarden niets anders is bepaald.

8.4
Indien en voor zover enige bepaling in de gebruikersovereenkomst en de onderhavige voorwaarden nietig mocht blijken, blijven de overige voorwaarden in stand en wordt het nietige artikel aldus geacht te zijn geconverteerd dat het in overeenstemming met de kennelijke bedoelingen van partijen wordt gebracht.